27 januari: dagtrip naar Londen: 99 Euro (volzet)
17-18-19 augustus 2018: Bad Nauheim (volzet-wachtlijst)
8/9 december 2018: tweedaagse naar Bad Nauheim en Aken (Grunewald Hotel)
april 2018: citytrip naar Memphis en Tupelo
Jaar: Maand:
Categorie:
19/01/2018, 09:37:13
ELVIS ON TOUR, ELVIS IN CONCERT
Onlangs verscheen er via de importmarkt een prachtige boxset "Elvis On Tour" (30x30cm boek + 9 CD's).  Volgens we konden terugzoeken wordt deze set verkocht aan ongeveer 195 Euro.  We kregen hierover talrijke vragen van fans waarom FTD ook niet zulk een release plant.  In twee verschillende interviews met Ernst Jorgensen werd het duidelijk dat zulke planning niet altijd even gemakkelijk is, omdat teveel maatschappijen er hun zeg in moeten (en willen) hebben. Om enkele namen te citeren: Warner Bros, Elvis Presley Enterprises, Sony, en ABG (Authentic Brands).  Zij moeten allemaal overeenkomen over "hoe", "wat" "wanneer".  Een moeilijke zaak: Warner betaalde voor de opnames van de shows en deze horen dus niet toe aan RCA.
FTD bracht tot op heden alleen een verzamel-CD uit (2005) en verder moesten de fans op hun honger wachten. 

In een recent telefoongesprek dat we hadden met Ernst Jorgensen kwam ook de vraag "Elvis in Concert 1977" aan de orde.  Het antwoord was erg duidelijk: RCA beschikt niet over genoeg goede opnames van de allerlaatste concerten en Lisa Marie wil onder geen beding dat de videobeelden officieel worden uitgebracht omdat Elvis niet in "goede doen" was.  Uiteraard moet men rekening houden met deze duidelijke visie van Elvis' dochter.  Zo blijft de markt voor "Import" uiteraard wel open.
Bron: Amiga / Ernst Jorgensen
Actualiteit
19/01/2018, 09:24:33
ELVIS STANDBEELD IN AUSTRALIë
Elvis heeft in Australië heel wat fans, en dat is afgelopen zaterdag ook weer gebleken bij de inhuldiging van een standbeeld in het kleine stadje "Parkes". Het levensgrote beeld werd er ingehuldigd door de Gouverneur David Hurley en is ontworpen door beeldhouwer Terrance Plowright. In het stadje Parkes wordt jaarlijks een Elvisfestival gehouden.
Bron: EIN / D. Letourneur


Actualiteit
19/01/2018, 09:10:43
CLOSE UP BOXSET RE-RELEASE
De 4-CD box "Elvis Close Up" verschijnt binnenkort bij Sony/RCA aan een goedkopere prijs.  De definitieve prijs echter staat nog niet helemaal vast, soms is dat 19,50 Euro, in andere gevallen verschilt de prijs van land tot land.  Even afwachten dus. Deze zeer interessante boxset bevat alternatieve opnames en een concert van San Antonio (18 april 1972) en verscheen voor het eerst in 2003 aan 69 Euro.
Bron: Sony
CD
18/01/2018, 15:08:56
18 JANUARI 1965
Correspondentie ontvangen op 18 januari 1965
Tijdens de jaren zestig hadden we een vrij intensieve correspondentie met het management van Elvis. Die gingen meestal over de gebeurtenissen in Europa en de populariteit van Elvis in het algemeen. Onderstaande brief, daterend van 7 januari 1965 is wel vrij lang en het blijft toch wel verwonderlijk dat de mensen die voor Colonel Parker werkten de tijd namen zulk een epistel (twee bladzijden) te kunnen verzenden naar het kleine België.
Retro
17/01/2018, 16:45:20
VESTER PRESLEY & JOHN WILKINSON
Op 17 januari 1997 overleed Vester Presley, de broer van Vernon.  Vester was altijd al werkzaam in het wachthuisje aan de poort van Graceland. Hij werd 82 jaar, en was ook auteur van het boek "A Presley Speaks". We ontmoetten Vester voor het eerst in 1978 omdat we voor zijn broer een geschenkje hadden.  In 1988 werkte hij nog steeds in het wachthuisje, toen hij z'n boek voor ons ondertekende. Vester vond zijn laatste rustplaats op de Forest Hill begraafplaats te Memphis. Hij was gehuwd met Clettes Smith, die overleed in 1994.
Deze maand herdachten we ook nog het overlijden van John Wilkinson, nu al vijf jaar geleden:(11/1/2013).
Bron en foto's: Elvis Presley Society
Retro
17/01/2018, 15:10:38
KOOPJE
We ruimen plaats!
A Touch Of Gold, een mooi boek van onze Noorse vriend Erik Lorentzen is nu te koop aan een nieuwe, zeer interessante prijs.
45 Euro (+ verzendingskosten).  Daarvoor, kan je het niet laten liggen!
(beperkte voorraad!! - op = op)

Klik hier om uw exemplaar te reserveren
Boeken
17/01/2018, 10:48:43
WACHTLIJST!
Londen  (minitrip 27 januari):
We vestigen graag nog eens uw aandacht op het feit dat de autocar die we voorzien hadden (49 plaatsen), nu geheel is volzet.  Voorlopig blijft het onmogelijk méér inschrijvingen te aanvaarden wegens de beperkte plaats van reservatie op de trein van Calais naar Folkstone. Er staan nu al Elvisfans op de wachtlijst.  Wij nemen nota van alle inschrijvingen en zullen deze personen verwittigen mocht er een plaatsje vrijkomen. 
Eén goede raad: wacht nooit tot de laatste week alvorens te boeken!
Reizen
16/01/2018, 16:22:52
IT'S ELVIS TIME GAAT VERDER!
Freia Roos, de echtenote van de zopas overleden Peter Haan postte volgend bericht:

"De afgelopen dagen zijn wij bedolven onder kaarten, bloemen, appjes, messanger berichten, brieven, telefoontjes en emails. Niet alleen om te condoleren, maar ook met vragen over of de club verder gaat en of mensen uit eerbetoon naar Peter lid kunnen worden.
Beste mensen. Er verandert inhoudelijk niets. De club blijft zoals ze is.
Lid worden kan uiteraard, wat erg gewaardeerd wordt. Heel hartelijk dank aan iedereen voor alle medeleven en bezorgde berichten".

Peter zei altijd ' the show must go on'! Alle medewerkers zullen zich daarvoor blijven inzetten.
Actualiteit
16/01/2018, 16:13:28
GRACELAND GESLOTEN WEGENS SNEEUWVAL
De toeristen die vandaag in Memphis verblijven en een bezoekje willen brengen aan Graceland zijn er aan voor de moeite: Graceland blijft de ganse dag gesloten wegens de hevige sneeuwval van deze nacht. Ook de luchthaven bleef een tijdje dicht.
Foto: een hoofdstraat te Memphis /The Commercial Appeal.
Actualiteit
16/01/2018, 15:50:30
PATSY ANDERSEN AAN DE BETERHAND
Na de hartaanval van begin januari is Patsy Andersen weer terug thuis.  Haar toestand is nog steeds fragiel, maar ze hoopt weer vlug haar werk terug te kunnen aanvatten.  Patsy was lang verbonden aan Graceland en het is in die functie dat we haar hebben leren kennen. Ze is nog steeds zeer acief onder de Elvisfans wereldwijd en woont in Memphis. 
Bron: fb Patsy Andersen
Actualiteit
16/01/2018, 15:33:40
1971: TROFEE VOOR ELVIS
Op 16 januari 1971 krijgt Elvis de onderscheiding als één van de tien meest "talentvolle" mannen in de U.S.A.  Deze status, op zijn Engels "Outstanding Young Man" genoemd werd gekozen door de Yacees.  Sinds 1938 wordt deze trofee jaarlijks uitgedeeld aan tien mensen uit de muziek en filmwereld, sport, politiek, geneeskunde en technologie. De gekozenen zijn allen tussen de 18 en 40 jaar. De trofee van 1971 werd uitgereikt in het toenmalige Holiday Inn Rivermont Hotel.
Bron: Evis, Day by Day / Jorgensen
Foto: Elvis tijdens zijn speech
Retro
15/01/2018, 17:31:43
VOORMALIG HUIS VAN PARKER TEGEN DE VLAKTE
Op 11 januari kreeg de voormalige woonst en bureel van Colonel Parker het bezoek van de slopershamer.  Het was meestal van daaruit dat alle fanmail over de activiteiten van werd verzonden, weliswaar met het nummer van de postbus bovenaan. Het huis lag langs Gallatin Road in Madison, een buitenwijk van Nashville.  Je kan hierover een filmpje bekijken via de link onderaan deze tekst. Het huis moest plaatsmaken voor een carwash. Als Elvis in Nashville vertoefde voor een opnamesessie kwam hij er regelmatig langs voor een praatje.
www.youtube.com/watch
Bron: Fox 17
Actualiteit
15/01/2018, 17:21:28
EEN WOORDJE VAN DANK
Langs deze weg zouden we alle deelnemers van de voorbije "Birthday Dinner Show", of gewoonweg "Elvis Birthday Party" willen danken voor hun aanwezigheid en enthousiasme.  Of ze nu achter de hoek wonen, in Brussel, Wallonië, Parijs, Valenciennes, Lyon, Limoges of Génève, Elvis ligt ons allen nauw aan het hart en het is altijd een plezier "ouwe getrouwe" terug te zien.  Als je met een heel vroege vlucht via Génève naar Antwerpen komt, mag dat wel eens flink onderstreept worden.  Dan moet het wel goed zijn! Ook dank aan de nieuwe fans, die we zaterdag voor het eerst ontmoetten.  Welkom en tot volgende maal!
De crew van de Presley Society
Actualiteit
14/01/2018, 20:52:56
BIRTHDAY PARTY EEN SUCCES!
Gisteren was onze jaarlijkse Birthday Party alweer een groot succes. De 140 ingeschrevenen konden alleen maar vaststellen dat ook dit jaar het feest weer geweldig was. Een heerlijk uitgebreid koud en warm buffet stond op het menu, met dit jaar een geweldige show in 3 delen van Kevin Löhr. Wat een talent, deze jonge kerel. Hij kreeg dan ook bijna de ganse avond de danslvoer goed gevuld. Ook de grote taart werd door alle aanwezigen goed gesmaakt en om 24.00 u hebben we Hubert letterlijk in de bloemetjes gezet met zijn verjaardag. Omstreeks 1.00 u sloot Kevin het gebeuren af met niets anders dan lovende kritiek. Velen vroegen nu al om hem terug te boeken voor volgend jaar. De winnaars van onze hoofdprijs (een weekend Bad Nauheim) is gewonnen door Vanneste - Callewaert Marnix & Rosette. Proficiat. We bedanken alle aanwezigen voor de leuke avond.

                           


Foto's : Tommy Peeters
Concerten
14/01/2018, 18:36:31
45 JAAR TERUG IN DE TIJD
Alsof het voor de 29e verjaardag van Hubert was gepland, en Elvis dit feit een feestelijk tintje wilde geven, zou 45 jaar geleden een memorabel concert gepland staan in het verre Hawaii.  Na een generale repetitieshow op 12 januari 1973 ging er twee dagen later de Aloha From Hawaii show door die in grote delen van Azië rechtstreeks te zien was via satelliet. Later in het jaar waren ook de Europese landen en het Amerikaanse vasteland aan de beurt.  Een ware triomf voor Elvis!
Wie nog niet in het bezit zou zijn van deze show op DVD, kan zich nog altijd wenden tot onze webshop, de gewone versie aan 16 Euro, de twee shows aan 20 Euro!
Bron: Elvis Presley Society.  Foto: de dvd

Retro
14/01/2018, 17:47:39
DAGTRIP NAAR LONDEN = VOLZET
Onze dagtrip naar Londen is volgeboekt. Indien je nog mee wil kan je je opgeven op onze wachtlijst. Moest er dan iemand afzeggen dan ben jij de eerste die mee kan gaan aan DEZELFDE prijs van 99 € per persoon (bij ons geen prijsstijging). Geef u op bij Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be 


 
Reizen
13/01/2018, 11:48:59
BREAKING NEWS!
  

Op 8 december 2018 trekken we terug naar Bad Nauheim!  We huren dan het volledige gerenoveerde hotel "Grunewald" (inclusief de Elviskamer) en verkennen deze uiterst gezellige stad.  Een luxe autocar brengt je ter plaatse, en op 9 december is er nog een leuke tussenstop op de kerstmarkt van Aken.
De prijzen kunnen we volgende week bekendmaken, deze worden berekend naargelang het type kamer.  Iedereen kan er ter plaatse de "Elviskamer" bezoeken en fotograferen.  Er ook overnachten zal slechts  voorbehouden zijn aan één echtpaar... (getrouwd of verloofd).
Wie dat wordt zal door lottrekking bepaald worden op onze opendeurdag in juni in het bijzijn van de aanwezigen!
Let op: de Elviskamer is nog steeds in de oorspronkelijke vorm van 1958 gebleven!
Wie interesse heeft kan zich nu al "voorlopig" opgeven!
Foto: het hotel voor de renovatie / archief Elvis Presley Society

Reizen
13/01/2018, 11:19:25
DIT JAAR: VIERING VAN DE COMEBACK SHOW
2018 wordt beslist het jaar van de NBC TV-Special.  In juni 2018 is het immers 50 jaar geleden dat de Comeback Special van Elvis door NBC werd ingeblikt en uitgezonden op 3 december van datzelfde jaar.  Steve Binder was de leidende figuur achter deze TV-show, die gezien zijn speciale aanpak nog altijd even fris overkomt dan vijftig jaar geleden.  Graceland publiceerde al een lijstje met de eerste souvenirs om deze viering in de bloemetjes te zetten. Ook de Elvistaart van 8 januari stond al in het teken van deze TV show.
Steve Binder was enkele jaren geleden onze centrale gast tijdens een concert in het Casino te Knokke. 
Bron: Graceland / Elvis Presley Society
Actualiteit
13/01/2018, 10:44:38
VANAVOND: VOLZET!
Vanavond gaat ons jaarlijks Elvis' birthdayfeest door (sinds meer dan dertig jaar een vaste traditie).  De talentvolle duitse zanger Kevin Löhr treedt er terug op, en het is mooi om het bordje "volzet" te kunnen weer te kunnen bovenhalen.  

Antwerpse fans, die niet hebben ingeschreven, en toch een item willen afhalen uit onze Elvisboetiek kunnen tussen 18 en 19.30 uur terecht in het Radisson Blu hotel aan het Koningin Astridplein te Antwerpen. Onze shop staat op de tweede verdieping (ballroom). 
Actualiteit
13/01/2018, 09:32:07
MODDERGEVECHT TUSSEN DE VROUWEN
Via alle mogelijke kanalen van de sociale media wordt op dit ogenblik hard gekibbeld tussen de ex-vrouw van Elvis (Priscilla) en de twee latere vriendinnen (Linda Thompson en Ginger Alden).  De aanleiding: hun rol in de laatste vijf jaar van Elvis' levenspad. Er is nog duidelijk niet alles gezegd in deze kwestie.
Bron: FECC
Actualiteit
12/01/2018, 16:17:39
NIEUWE DOCUMENTAIRE
De nieuwe documentaire "Elvis Presley - The Searcher" die onlangs in de U.S.A. werd ingeblikt wordt uitgezonden via HBO op 14 april 2018.  Er wordt verwacht dat wereldwijde TV-stations deze nieuwe docu kort daarop zullen overnemen.  Het hangt in dit geval altijd een beetje af hoe deze werd onhaald en op hoeveel kijkcijfers ze konden rekenen. "The Searcher" duurt drie uur en zal vermoedelijk in episodes worden  uitgezonden. Er komt op 6 april ook een gelijknamige CD op de markt. 
Info: Broadway World
Actualiteit
10/01/2018, 20:45:10
MET DE EPS NAAR ELVIS ON TOUR EXHIBITION TE LONDEN
We zijn toe aan de 2 laatste plaatsen voor onze dagtrip naar Londen. Ook jij kan nog mee naar Londen op 27 januari en nog steeds aan DEZELFDE prijs van 99 € per persoon. Bij ons geen prijsstijging! Contacteer snel Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be 
Doen, nu!

Reizen
10/01/2018, 11:06:27
TERRY MIKE OP HET PODIUM
Terry Mike Jeffrey, ontelbare malen onze gast tijdens Birthday Party's en concerten met ondermeer de TCB Band, was weer de hoofvedette op 8 januari in het Cannon Centre te Memphis, samen met het Memphis Symphony Orchestra.  
Bron: TMJ / foto: Graceland
Concerten
10/01/2018, 09:31:58
BOETIEK OP ZATERDAG
Wie zaterdag naar het feest komt te Antwerpen (Birthday Dinner Concert) en een bepaald item uit onze shop wenst aan te kopen, stuurt best even een mailtje op voorhand.  Wij brengen dan uw bestelling mee, want onze boetiek ter plaatse is uiterst beperkt (omwille van de ruimte en gewicht!).
Thanks!
Actualiteit
08/01/2018, 22:54:05
BIRTHDAY PARTY BEREIKBAARHEID !
Om zaterdag vlot op onze Birthday Party te Antwerpen te geraken, kijk je best even op volgende website en dit naar aanleiding van de werken in Antwerpen. De meest simpele manier om er te geraken is via de 
Turnhoutsebaan (Borgerhout).  
www.slimnaarantwerpen.be/nl/home

Actualiteit
08/01/2018, 18:14:10
GROTE TAART VOOR ELVIS!
In een druilige regen vond deze morgen omstreeks 10 uur plaatselijke tijd te Memphis de proclamatie plaats voor de 83e verjaardag an Elvis.  Daarna werd de taart aangesneden en kon iedereen een stukje meeproeven.
Je kan het allemaal nog eens bekijken via de link onderaan. Niemand van de familie Presley bleek aanwezig te zijn.
livestream.com/ElvisPresleyGraceland/Birthday2018/videos/168217454
Bron: Graceland - foto: livestream
Actualiteit
08/01/2018, 16:34:16
PERSMEDEDELING NA OVERLIJDEN
Naar aanleiding van het overlijden van Peter Haan tijdens de nacht van 6 naar 7 januari verstuurde zijn vrouw Freia vandaag het volgend persbericht:

8 januari 2018
Voormalig Voorzitter Officiële Nederlandse Elvis Presley Fanclub Overleden.
De officiële en langst bestaande Nederlandse Elvis Presley Fanclub, It's Elvis Time, maakt vandaag het verdrietige nieuws bekend dat hun voormalig voorzitter Peter Haan na een onverwacht en kort ziekbed op 72-jarige leeftijd is overleden. Peter Haan was sinds de jaren zeventig betrokken bij de fanclub, welke werd opgericht in 1962, en bekleedde van 1981 tot en met 2010 de functie van voorzitter.
Peter genoot zowel in de nationale als internationale Elvis-wereld veel aanzien. Hij maakte het voor veel Elvis-fans mogelijk om naar Amerika af te reizen, zowel voor als na het overlijden van Elvis, en bracht vanaf de jaren '80 veel vrienden en muzikanten van Elvis voor optredens naar Europa.
Deze meetings en concerten werden in de loop der jaren door vele tienduizenden Elvis-fans uit binnen- en buitenland bezocht.
Tevens werkte hij samen met de platenmaatschappij van Elvis aan een aantal releases rondom Elvis. Zijn jarenlange inzet om de persoon Elvis en zijn muziek levend te houden, is bijzonder en zeer groot te noemen. Mede hiervoor kreeg Peter op 10 augustus 2007 een speciaal eerbetoon in Memphis, Tennessee. Uit handen van de burgemeester ontving hij de sleutel van de stad en werd hij benoemd tot ereburger van Memphis en Shelby County. Ook in de geboorteplaats van Elvis, Tupelo, Mississippi, werd hij wegens zijn verdiensten tot ereburger benoemd.
Daarnaast had hij geregeld ontmoetingen met o.a. Priscilla Presley en andere familieleden van Elvis.
Onder leiding van Peter Haan bleef de fanclub, ook na het overlijden van Elvis, alsmaar groeien. Vandaag de dag heeft de club nog steeds ruim twee-en-een-half duizend actieve leden en behoort daarmee tot een van de grootste fanclubs in Europa.
Sinds enkele jaren heeft de vrouw van Peter, Freia Haan-Roos, het voorzitterschap op zich genomen. Het is op uitdrukkelijke wens van Peter zelf dat zij zijn werk en de fanclub zal blijven voortzetten.
Met behulp van een aantal vaste medewerkers en vrijwilligers zullen de vele Elvis-fans in Nederland te alle tijden kunnen blijven rekenen op It's Elvis Time.
Peter Haan zal op donderdag 11 januari aanstaande in besloten kring worden begraven.
Er zal die dag vanaf 13:45 uur in het Dorpshuis ‘Het Oude Wapen’, Hoofdweg 70 in Blijham, nabij Groningen, een openbare herdenkingsdienst worden gehouden. De familie heeft te kennen gegeven dit verlies verder in alle rust te willen verwerken en verzoekt belangstellenden die aanwezig zijn bij de openbare herdenkingsdienst uitdrukkelijk om - indien daar niet persoonlijk voor uitgenodigd – niet mee te gaan naar de begraafplaats en vraagt hiervoor uw begrip.
Einde Persbericht
www.itselvistime.nl
Actualiteit
08/01/2018, 10:22:50
GRACELAND COMPLEX IN TOP DRIE
Elvis Presley's Memphis, het nieuwe entertainment complex dat aan de overzijde van Graceland werd gebouwd, kwam op de derde plaats van de beste "nieuw te bezoeken" attracties van Amerika.  De poll werd gehouden door het bekende Amerikaanse dagblad "USA Today".
Bron: USA Today
Actualiteit
07/01/2018, 23:05:28
HAPPY BIRTHDAY ELVIS!
Elvis... binnen een uurtje start weer een grote dag voor je.  We wensen je een hele prettige verjaardag vanwege héél veel fans.  Sing a song for us!

Actualiteit
07/01/2018, 15:06:11
REACTIES NA OVERLIJDEN
Reacties van medeleven na het overlijden van Peter Haan komen nu met mondjesmaat binnen. Hier 
enkele kleine beklijvende tekstjes:

-Yes I heard this morning from Roger Semon - very very sad (Todd Slaughter OEPFC)
-No I didn’t, very sorry to hear this, very sad (Joe Pizarda Memphis Recording Service)
-Wow, echt???? - Vreselijk…(Willem Kauw)
-Yes I just heard the very sad news... he was one of the good guys in the Elvis world and will me missed.
(Erik Lorentzen)
-That’s awful news -  Hubert. I didn’t know him well but another elder statesmen from the Elvis world passes away.  My thoughts are with his family (Roger Semon - FTD)
-Very sad  news... I will miss him... (Joe Tunzi, JAT Productions)
-Encore une mauvaise nouvelle. C'est triste de penser que tous les gens que l'on a connu ou aimé partent trop tôt. (Jean-Marc Gargiulo - les amis d'Elvis, Paris)
-Heb het nieuws hier in Brazilië een uurtje geleden vernomen, woorden schieten me te kort. Ik heb Peter altijd gekend als een aangename man met weinig woorden, een goede vriend waar ik graag mee om ging.
(Michel Van Eyck - medewerker IET - oud medewerker EM)
-Yes, Freia called me...very sad! (Henrik Knudsen - Memphis Mansion, Denmark)
-
Thank you for telling us about Peter.  So sad, and such a shock.  I’m in touch with Freia; she said they just found out about his illness two days after Christmas!  At least they’ll have their Christmas memories together. (Larry Geller)
-
Oh my, Hubert, I am so sorry.  I didn't know that he was sick.  Did he have cancer a long time?  And, how old was Peter? (Terry Mike Jeffrey)

Bron: emails Elvis Presley Society


Actualiteit
07/01/2018, 14:47:02
ELVISTAPES OP DE VEILING
De Elvisveiling die gisteren te Memphis werd gehouden kende een mooi succes.  Slechts weinige items haalden de minimum quota niet, de meesten gingen ver boven de geschatte prijs.  Heel merkwaardig is wel de verkoop van 17 musicassettes met Elvis shows uit de jaren zeventig. Elvis Presley Enterprises is er altijd als de kippen bij als er in de wereld een ongeoorloofde verkoop plaatsvindt van bootlegs en zet dan onmiddellijk een legertje advocaten in om schadevergoeding te eisen, zelf verkopen ze live-tapes.  Is dat niet een beetje zoals de kat bij de melk zetten?
De zeventien tapes uit de collectie van Sandi Pichon haalden 812,75 dollar. Ze werden opgenomen tussen 1970 en 1976.  Graceland voegt er veiligheidshalve toch aan toe dat ze enkel voor persoonlijk gebruik mogen dienen...
Bron: Graceland - reactie: Hubert - foto: Gracedland veiling
Actualiteit
07/01/2018, 10:43:18
DROEVIG NIEUWS ...
Wij vernamen enkele minuten geleden via Freia Roos het droevige nieuws dat Peter Haan vannacht van ons is heengegaan.
Peter was jarenlang de drijvende kracht achter de Nederlandse fanclub 'It's Elvis Time'.
Bij deze wenst het ganse bestuur van de Elvis Presley Society Freia en de ganse familie heel veel sterkte toe in deze sombere dagen.
It's Elvis Time werd in Nederland opgericht op 8 januari 1962 en Peter Haan was er jarenlang vast medewerker, tot hij in 1981 voorzitter werd. Samen hebben we ontelbare projecten en concerten op touw gezet die in beide landen plaats vonden.  Enkele jaren geleden gaf hij de touwtjes in handen van Freia, maar hij bleef actief achter de schermen. Peter was een man van weinig woorden, maar met een hart op de juiste plaats en een enorme devotie voor zijn idool Elvis.
Peter Haan haalde de 83e verjaardag van Elvis niet. Er is voor hem echter één klein lichtpuntje: hij zal morgen samen met Elvis "This Is My Heaven" kunnen zingen. Hij werd 72 jaar.  Freia vroeg ons het droeve nieuws via onze website te melden en gezien onze nauwe banden vooraanstaanden uit de Elviswereld te verwittigen. 
Bron: Freia / Elvis Presley Society
foto: Peter en Freia.


Overleden
07/01/2018, 08:08:20
RING GEVEILD
Na al de onheilspellende berichten over de gezondheidstoestand van onze collega Peter Haan vergaten we dat er ook nog eens een veiling in Memphis werd afgeklopt.  Het duurste object was een platinum ring die Elvis schonk aan Linda Thompson.  Deze werd geveild voor 27.500 dollar + kosten.
Actualiteit
06/01/2018, 22:25:58
NARE BERICHTEN
We ontvingen zonet via Freia Roos, de vrouw van Peter Haan (It's Elvis Time - Nederland) dat Peter heel erg ziek is.  Hopelijk komt er nog een sprankeltje hoop. Peter is altijd een erg goede vriend geweest, en als er wat mis zou gaan treft ons dat erg diep.  Sterkte Freia, en vooral Peter. De slechte berichtgeving
bereikte ons al enkele dagen geleden, maar uit respect voor Peter en zijn naasten hebben we hierover niets geplaatst.
Hubert

het berichtje:

Hallo allemaal,
Dit is het moeilijkste bericht wat ik ooit gepost heb. Maar jullie als trouwe Elvis fans en velen lid van It's Elvis Time wil ik er toch van op de hoogte brengen.
Peter Haan, mijn echtgenoot, liefhebbende vader en voormalig zeer bevlogen voorzitter van IET is op dit moment een zeer zware strijd tegen terminale kanker aan het houden.
Hij is op dit moment niet meer bij bewustzijn.
Veel mensen weten het inmiddels en wil iedereen hartelijk danken voor de betrokkenheid .

Foto: Peter Haan, met één van zijn uitspraken: "neen, we zijn met z'n tweeën, we maken het"

bron: Freia / Elvis Presley Society

Actualiteit
06/01/2018, 12:20:02
VERJAARDAGSTAART
Maandag 8 januari kan je vanaf 16.20 uur (Europese tijd) via livestream de officiële proclamatie van Elvis' verjaardag via je computer bijwonen.

Je hoeft dan te klikken op:

http://Elvis Presley's Graceland Livestream
Actualiteit
06/01/2018, 10:46:57
SOLDEN!
Wij moeten plaats maken voor de talrijke nieuwe producten die telkens weer de Elvismarkt overstromen.  Vanaf vandaag kan je twee kalenders voor dit jaar 2018 kopen aan een zacht prijsje:
1) Danilo 40x15cm
2) Danilo 30x40cm
De twee kalenders voor één prijs: 10 Euro (+ verzending)

Boetiek
06/01/2018, 10:21:04
STIEFVADER VAN PRISCILLA OVERLEDEN
Priscilla's stiefvader, Paul Beaulieu, overleed donderdag wegens falen van de nierfuncties. Hij was al een tijdje ziek.  Priscilla's echte vader, James Wagner, overleed toen ze nog een baby was.  Elvis en Paul ontmoetten elkaar in Bad Nauheim in 1959. Hij was gelegerd in Wiesbaden en werd op latere datum Colonel van de luchtmacht in California.  Paul werd geboren in 1925 en werd 91.
Bron: Riley Keough / Closer StaffOverleden
05/01/2018, 17:46:38
JANUARI 1954
6 januari 1954: het is een grote dag voor Elvis, die twee dagen voordien twee liedjes opnam in de Studio van Sam Phillips te Memphis.  Hij zong er "It Wouldn't Be The Same Without You" and "I’ll Never Stand In Your Way." Op dat ogenblik was Elvis nog vrachtwagenchauffeur voor Crown Electrc Company. Hij trekt hiermee nogmaals de aandacht van Marion Keisker, maar enige interesse bleef achteraf afwezig. Op 6 januari ging hij de opname afhalen en betaalde $ 8,25.
Vandaag, 5 januari was het de verjaardag van Sam Phillips.
Info en foto: Elvisfans of Nashville


Retro
05/01/2018, 12:03:58
GOUDEN KERST!
De CD "Elvis Christmas" met het Royal Philharmonic Orchestra behaalde de gouden status voor de verkoop van 100.000 exemplaren in Groot-Brittannië.  Eerder kreeg de CD al "Zilver" toebedeeld.
Bron: BPI - Elvis Day by Day
Actualiteit
05/01/2018, 11:52:25
RILEY KEOUGH OP DVD
In November 2017 verscheen de film Logan Lucky in de Belgische bioscoopzalen (Kinepolis).  Hierin heeft Elvis' kleindochter Riley Keough één van de hoofdrollen.  Vanaf deze week is de prent ook beschikbaar op DVD en DVD-Blu Ray. 
Info en foto: NW TV
DVD
05/01/2018, 09:58:51
PATSY ANDERSEN IN ZIEKENHUIS
Patsy Andersen, gids te Graceland vanaf de opening van het huis, en daarna verantwoordelijke tussen de Elvisfans en het management werd gisteren getroffen door een hartaanval. Ze verblijft momenteel in het ziekenhuis en iedereen hoopt op een goede afloop.  Patsy was éénmaal in België, samen met Joe Esposito (23 september 1995), waar ze de seventies boxset "Walk A Mile In My Shoes" in naam van RCA kwam voorstellen.
Ze nam ontslag bij Graceland wegens een conflictsituatie, maar bleef actief in de Elviswereld. Langs deze weg wensen we haar het allerbeste.
Bron: fb / dank aan Lorenzo.  Foto: Patsy in 1995.
Actualiteit
04/01/2018, 17:59:12
TERUG IN DE TIJD
 4 januari 1957 - éénenzestig jaar geleden stapt Elvis op de trein in Memphis, die hem naar New York zal brengen voor zijn nakend optreden tijdens de derde Ed Sullivan show (6 januari 1957).  Gewoontegetrouw verblijft hij in het mooie Warwick hotel op de hoek langs 6th Avenue. De show werd gefilmd in de CBS studio's.
Bron: Elvis day by day (Ernst Jorgensen) foto: Elvis in zijn kamer in het hotel.
Retro
04/01/2018, 10:21:58
INHOUD FTD CD
Gisteren nog meldden we dat de inhoud van de gratis CD die bij het boek Rebel With A Cause nog niet bekend was, maar op 31 december postte onze vriend Pal Granlund uit Noorwegen al de tracks op zijn facebook pagina.  Pal Granlund en Ernst Jorgensen werken samen aan de samenstelling van boek en CD. Het worden allemaal tracks uit 1956 (Ed Sulllivan show van 9 september, Tupelo 26/9 en de songs van de LP "Rock 'n' Roll volume 2").
Normaal behoudt Follw That Dream zich het recht voor eerst de fans in te lichten, maar het durft al eens fout lopen, iedereen wil in deze wereld immers altijd de eerste zijn!
Bron: FS 31/12

Actualiteit
04/01/2018, 09:38:59
LAATSTE KAMER AAN SPECIAAL TARIEF
We zijn toe aan de laatste kamer in het Radisson Blu Astrid Antwerp****.
Deze overnachting is inclusief ontbijt, WIFI, gebruik van de welness en het zwembad, BTW.
Reserveer nu de laatste kamer aan ons speciaal tarief van 134,00 € (tweepersoonskamer).
Reservations Department Radisson +32 (0)3 2031273 met vermelding "Elvis Presley Society", of contacteer Tommy op het nummer 0486/802457.
Zo kan je tijdens onze Birthday Party een glaasje meer drinken en toch veilig gaan slapen.
Doen, nu!

Concerten
04/01/2018, 09:36:20
BOEKEN, BOEKEN
Het "Dragon" boek van Joe Tunzi moet nog toekomen in ons magazijn, het andere (nieuwe) staat al op stapel: Elvis in Hollywood met foto's van twee fervente verzamelaars: Russ Howe en Bob Klein.  Volgens de uitgever zou het werk verschijnen in de loop van het voorjaar.  Rekening houdend met altijd weer andere berichten wordt het wellicht zomer 2018... maar geen nood: boeken zijn er genoeg!
Op de foto: een van de binnenpagina's van het boek.
Bron: Jat / Elvis Day by Day
Boeken
03/01/2018, 16:03:49
INBOEDEL TE KOOP VAN HET HEARTBREAK HOTEL
De fans die deze week de festiviteiten rond de verjaardag van Elvis' verjaardag ter plaatse in Memphis meemaken krijgen de gelegenheid nog iets "speciaals" aan te kopen uit het eerder gesloten Heartbreak Hotel.  Alle meubileir en wanddecoratie staat te koop op 6-7 januari. Alle zaken moeten op 8 januari worden opgehaald.... wellicht niet echt een goed idee voor Europese fans!  Het Heartbreak hotel sloot in oktober 2016 zijn deuren.
Bron: Graceland
Actualiteit
03/01/2018, 09:27:17
KERSTWENSEN VAN EPE
Vandaag ontvingen we de Kerstwensen van EPE in de vorm van een leuke CD (zoals andere jaren).
Met de beste wensen van de Presley familie.
Dit jaar koos men voor Peace In The Valley / On A Snowy Christmas Day / Winter Wonderland. 

Actualiteit
02/01/2018, 21:47:00
THE REBIRTH OF THE KING
De documentaire “THE REBIRTH OF THE KING” die vorige week op BBC4 uitgezonden werd is nu ook via YouTube te bekijken.
De film bevat mooie beelden uit Elvis’ carriere afwisselend met interviews van mensen die ooit met of voor Elvis gewerkt hebben, waaronder Larry Geller, teve Binder, Norbert Putnam, George Klein enz...
Bron: You Tube/ KailhBet

https://youtu.be/qBl0SXgC-y0
Actualiteit
02/01/2018, 17:30:56
LAATSE DAG VOOR INSCHRIJVING
Je kan je tot vanavond nog opgeven om mee te komen eten, dansen, genieten van onze jaarlijkse Birthday Party in het Radisson Astrid Blu Hotel te Antwerpen op 13 januari.
Neem snel contact op met Tommy op het nummer 0486/802457 of via tommyeps@outlook.be
Prijs is 75 € per persoon voor een welkomstglaasje cava of fruitsap, uitgebreid buffet met aansluitend een stuk taart met koffie. Optreden in de prijs inbegrepen! Doen, nu.

Concerten
02/01/2018, 12:46:38
COVER VAN NIEUW BOEK
Het nieuwe FTD boek dat in februari verschijnt heeft nu ook een cover gekregen, al is deze volgens de uitgevers nog altijd maar "voorlopig".  We zijn zeer benieuwd naar deze teruggevonden foto's uit 1956 en wat de extra CD zal inhouden.
Boeken
01/01/2018, 18:01:46
BIEDEN OF NIET?
Er gaat geen maand voorbij of je kan Elvis-spulletjes kopen via één of andere veilingsite.  Deze keer is de Nederlandse site Catawiki weer aan de beurt.  Op het eerste zicht kan je er leuke zaakjes doen en je collectie vergroten voor een vriendenprijsje.  Vooraleer je aan het bieden gaat, is het toch best even te vergelijken, want sommige items kosten méér dan ze waard zijn.  Een voorbeeldje: de "Ultimate Elvis" boekenset kost bij ons 89 Euro (10kg boeken!).  Bij Catawiki is er nu al een bieder voor 111 Euro (+9% kosten en 15 € verzending), = 136 € en er zijn nog vijf dagen te gaan.  Bovendien koop je hier bijna altijd tweedehands artikelen, onze boekenset is nieuw en gesealed!
Eerst dus even op onze website kijken voor je koopt, of ons een mailtje sturen.  We hebben misschien wel wat je zocht aan de halve prijs. 
Doen dus!
Bron: Catawiki / Elvis Presley Society
Actualiteit
01/01/2018, 10:00:14
ONZE BESTE WENSEN!

Actualiteit
Taal:
ARCHIEF:
Elvis On Tour, Elvis in Concert
Elvis standbeeld in Australië
Close Up boxset re-release
18 januari 1965
Vester Presley & John Wilkinson
koopje
Wachtlijst!
It's Elvis Time gaat verder!
Graceland gesloten wegens sneeuwval
Patsy Andersen aan de beterhand
1971: trofee voor Elvis
Voormalig huis van Parker tegen de vlakte
Een woordje van dank
Birthday Party een succes!
45 jaar terug in de tijd
Dagtrip naar Londen = volzet
Breaking News!
Dit jaar: viering van de Comeback show
Vanavond: volzet!
moddergevecht tussen de vrouwen
Nieuwe documentaire
Met de EPS naar Elvis On Tour Exhibition te Londen
Terry Mike op het podium
Boetiek op zaterdag
Birthday Party bereikbaarheid !
Grote taart voor Elvis!
Persmededeling na overlijden
Graceland complex in top drie
Happy Birthday Elvis!
Reacties na overlijden
Elvistapes op de veiling
Droevig nieuws ...
Ring geveild
Nare berichten
Verjaardagstaart
Solden!
Stiefvader van Priscilla overleden
januari 1954
Gouden kerst!
Riley Keough op DVD
Patsy Andersen in ziekenhuis
Terug in de tijd
Inhoud FTD CD
Laatste kamer aan speciaal tarief
Boeken, boeken
Inboedel te koop van het Heartbreak hotel
Kerstwensen van EPE
The Rebirth Of The King
Laatse dag voor inschrijving
Cover van nieuw boek
Bieden of niet?
Onze beste wensen!