Memphis, Tupelo, Nashville, New Orleans: 13 mei t/m 24 mei 2021
Nieuw rekeningnummer boetiek: IBAN BE11 7310 4785 7448 - BIC KREDBEBB
Nieuw emailadres = 
elvispresleysociety@outlook.be
Jaar: Maand:
Categorie:
02/12/2019
ELVIS IN LONDEN
  

Na Manchester, Cardiff, Birmingham en Sheffield, was het afgelopen zondag de beurt aan Elvis om Londen te veroveren. Meer dan 12 000 fans kochten een inkomkaartje voor een zitje in de gigantische 02 Arena om Elvis virtueel aan het werk te zien.  
Ook deze keer was de eer aan het bekende « Royal Symphonic Orchestra » om het startschot te geven onder luid applaus van de aanwezigen. Ze werden in totaal zes maal bijgestaan door de TCB Band  (James Burton - Glenn D Hardin et Ronnie Tutt). Ceremoniemeesters van dienst waren Priscilla Presley en Jerry Shillling. In het publiek ook een opmerkelijke aanwezige: Brian May van de groep Queen !!
Elvis bracht in totaal 30 songs, hoofdzakeijk uit de jaren 70. Op supergroot scherm, bekende liedjes uit That’s The Way It Is, Aloha From Hawaii, Elvis On Tour en de 68 Comeback show passeerden allemaal de revue. Love Me Tender kreeg een apart tintje door afzonderlijke beelden op twee andere schermen.
De akoestiek was perfect, de beeldkwaliteit soms iets te middelmatig, vermoedelijk door het uitvergroten van materiaal dat niet voor zulke evenementen bestemd is.

Hoe dan ook, de King was duidelijk aanwezig, en bij de song "Suspicious Minds" (nummer 24 in het rijtje) stond de zaal in vuur en vlam. De spanning was te snijden en de stemming heel intens, zeker ook zo bij het inzetten van "My Way"  waarbij duizenden lichtjes van smartphones een aparte sfeer brachten.

Priscilla en Jerry brachten vervolgens enige afwisseling met privé opnames, waarvan sommige ons onbekend leken. 
Een sterk vermagerde Ronnie Tutt bracht heel wat emoties met zich mee, wat een schril contrast met de beelden uit de jaren zeventig! Samen begroetten ze een laaiend enthousiast publiek, misschien wel voor een allerlaatste keer samen op het podium.
Na de finale met een altijd spetterende "If I can dream"  was Priscilla duidelijk aangeslagen. Ze bedankte het publiek om de legende zo leventig te houden.Het was ook hartverwarmend  veel jonge fans in de zaal te ontmoeten. Veel meer zelfs dan tijdens vorige concerten. Een mooi bewijs dat de vlam nog altijd niet is uitgedoofd !
Enkele persoonlijke opmerkingen : de aanwezigheid van de TCB-Band was wellicht te miniem. Op een boogscheut van Kerstmis was éen enkele gospel (How Great Thou Art)  ook net iets te weinig. Ook de aanwezigheid van te veel “security” werkte soms storend waarbij fans werden weerhouden hun zitje te verlaten.
Om het in de taal van Elvis te verwoorden:
"A live concert to me is exciting because of all the electricity that is generated in the crowd and on stage.
It's my favourite part of the business, live concerts" Elvis Presley.

Tekst en foto's: Nathalie Lamblin

Concerten
Taal:
ARCHIEF:
Terry Mike Jeffrey & The Memphis Boys
Elvis in Londen